2016 DKSCH Port West Leandra
2016 DKSCH Port West Leandra

Port West Leandra (Leah) ny dansk sporchampion, DKSCH.

Leah er ejet og ført af Henrik Knudsen, Næstved, som har sendt nedenstående skriv om deres vej til championatet;

Leahs vej til championatet blev nået med 3 første præmier i træk.

1000 meter 20 timers Schweissprøven blev bestået under meget vanskelige færtforhold i Skive i juni måned 2015, hvor Leah var den eneste af 7 hunde, der kom igennem.

Championatsporet blev bestået i november 2015 i Hønning. I modsætning til det første 1000 meter spor havde vi i Hønning perfekte færtforhold og helt udsædvanlig kom alle 6 hunde igennem til førstepræmie. Denne prøve var i øvrigt debut for de nye regler for championatspor. At det ikke var fordi reglerne har gjort det nemmere at komme igennem er helt tydeligt blevet bevist ved efterfølgenede prøver, hvor første præmieringerne ligge på niveau med tidligere. Det der gør de nye spor sværere end tidligere, er at momenterne ude på sporet er ukendte, så man skal i langt større udstrækning end fx på schweissprøverne være i stand til at kommunikere med sin hund om, hvornår den er på sporet eller ej.

1000 meter 40 timers schweissprøven blev bestået i april i år i Ålbæk. Som i Hønning var der perfekte færtforhold, og Leah løste udfordringen på kun 17 minutter. Udfordringer på disse gamle spor er mest at der naturligt vil være langt mere afledning end på et daggammelt spor. De første 250 meter på Leahs spor gik fx ad en veksel, med mange krydsende veksler, så der skulle undervejs ofte tjekkes om vi nu skulle til højre eller venstre. De gode færtforhold blev understreget af at, alle 5 startende hunde bestod 4 med førstepræmie og en med andenpræmie.

Vi manglede nu kun et udstillingsresultat. Da jeg på udstillinger har haft lidt svært ved at ramme det rigtige tempo, fik jeg hyret en "professionel" handler til at klare den opgave. Leahs avler Birgit Müller (Port West) tog turen fra Porta Westfalica til Vejen og handlede Leah i ringen. At det var en god disposition viste sig på udstilling. Leah og Birgit fik Excellent 1, CK og rCACIB. Leah fik også certifikat, men da hun ikke har markprøve skyndte vi os at levere det tilbage.