Danskejede og/eller dansk opdrættede Chesapeakes som har bestået den amerikanske WD/WDX/WDQ prøve.

Listerne er sidst opdateret 17. oktober 2016 og kan ses herunder.

WD/X/Q er en amerikansk prøve, som er lavet specielt for Chesapeake Bay Retriever.

Det er en uofficiel prøve, som er anerkendt af den Amerikanske Chesapeake Klub, ACC, men p.t. ikke af den Amerikanske Kennel Klub, AKC og dermed heller ikke af Dansk Kennel Klub/Dansk Retriever Klub.

Det specielle ved denne prøve er at uanset hvor i verden du deltager, er prøven altid ens. Der ligger ganske enkelt en instruktion i, hvordan hver klasse afvikles, hvor lang markeringen/dirigeringen er, om det er på vand eller land osv.

Så ser man en hund, hvor der efter dens stambogsnavn står WD, WDX eller WDQ har den bestået en eller flere af de 3 klasser.

Første danske prøve af denne art blev afholdt i 1991 med Janet Morris og Arnfinn Hävåker som dommere. 9 hunde bestod WD, ingen klarede WDX, ingen tilmeldte på WDQ.

Den første danske Chesapeake, som fik titlen WDQ var Cheslabben Bravo Chesbo i 1995. På det tidspunkt var det blot den anden Chesapeake i Europa med denne titel, og nr. 210 i verden.

Første Chesapeake i Europa med WDQ var den norske Chesareng's Brynhild Rhea tilbage i 1987 - dengang kun Chesapeake nr. 83 i verden med ret til denne titel.

Din hund har mulighed for at deltage flere gange på samme prøveniveau, uanset at den evt. tidligere har bestået prøven.
Dog udstedes diplom på bestået prøve kun første gang denne bestås.
Hunden skal være mere end 6 måneder gammel for at deltage.